Reserveringen
+591-4-6443437 | FAX: +591-4-6914688

Aantekeningen van het renovatie proces van het gebouw

In december 2009, is er in Sucre een vernieuwende hotel-optie geopend. Hotel Villa Antigua is gesitueerd in een Republikeinse stijl herenhuis van 1860, met veel zorgvuldigheid gerestaureerd door de eigenaren: Maria Teresa Molina en Dick Commandeur. Het kostte 4 jaar om het oude gedeelte te herstellen en herbouwen, waarbij de vroegere structuren werden verstevigd en zichtbaar gemaakt, later bijgebouwde delen werden weggehaald en nieuwe ruimtes werden toegevoegd tot wat het nu is: een hotel met een duidelijk aanwezige historie en op hetzelfde moment modern, veilig en comfortabel voor nationale en buitenlandse bezoekers.

De bestaande materialen zijn voor het grootste deel bewaard, gerestaureerd en opnieuw gebruikt, zoals balken, deuren en natuursteen. Een combinatie van republikeinse neo-klassieke stijl, met pilaren en dikke lemen muren, met een minimalistische architectonische visie werd toegepast, een enorme bijdrage van de architect Daniel Contreras. Deze combinatie kan worden samengevat in de volgende zin die het hele proces richting heeft gegeven: " het oude moet niet worden geimiteerd, maar kan juist worden versterkt met een integratie architectuur”. Dit leidde tot een resultaat van koloniale impact met een air van elegante soberheid en indrukwekkende stijl, uniek in deze schitterende stad.

  • fotos hotel sucre  (doña teresa) 007
  • P1000364 (2)

In de kamers, voelt u de geschiedenis vanuit de muren afkomstig uit een tijd toen de maten nog niet rechthoekig en precies waren, en door het bijzondere gebruik van materialen en kleuren. Tegelijkertijd zijn de kamers modern door de decoratieve stijl, warm en discreet door het gebruik van natuurlijke elementen en de originele kunst uit Bolivia.

De meubels hebben hun eigen verhaal en zijn een uiting van echte kunst met ook deze mix van modern design en oude Andes elementen: Jalq’a, Tarabuco en Tihuanacota. Alle meubels komen van jonge houtbewerkers van de Familie Don Bosco, een project uitgevoerd in rurale gebieden waar jongeren worden opgeleid tot eerste kwaliteit meubelmakers. Er waren verschillende reizen voor nodig naar afgelegen werkplaatsen in Peña Colorada (Cochabamba), Escoma en Carabuco (La Paz) om het harde werk en de toewijding van hen en van hun Italiaanse en Boliviaanse leraren te ervaren en om afspraken te maken over de ontwerpen, het gebruik van cederhout, de houtsnijwerken en de laatste finesses. Al deze moeite was gemotiveerd door de wens van de eigenaren om vanaf het eerste idee voor het hotel een stempel van sociale verantwoordelijkheid te drukken op hun onderneming.

  • 6-8-04 023
  • jardin 5

De tuin en patio zijn gerestaureerd naar hun vroegere glorie en behoren nu tot de grootsten in de stad. Net als vroeger, werd veel natuursteen gebruikt, om de historische relatie tussen mens en natuur te benadrukken. De patio heeft een discrete fontein, die bijdraagt tot de esthetiek en ook tot het gevoel van kalmte en verfrissing van de bezoekers; door de bijzondere eenvoud en detailles trekt het ook vaak de aandacht van de voorbijgangers op straat.

Nieuw zijn de terrassen en het uitkijkpunt, die gebruikmakend van het feit dat het hotel gebouwd is op een steiler deel van de stad, een uniek zicht geven op de rode daken van de oude stad en de heuvels en bergen eromheen. De gasten staan versteld van de zonsondergang en blijven vaak zitten tot de meestal koele avonden hen ertoe zetten om wat warmte en beschutting te zoeken.

  • 6-8-04 020
  • Patio

Gedurende de bouw waren er vele verrassingen, zoals: dubbele muren, balken aan elkaar gebonden met leren stroken, houtsnijwerken, een steen waarin gebeiteld de naam en datum van het overlijden van een van de vroegere inwoners, stukwerk gemaakt van mest, tussenmuren van riet, en anderen. Om te garanderen dat het gebouw een groot aantal mensen kan dragen, is er een compleet nieuwe betonnen structuur in geintegreerd en slim ingevoegd in de lemen muren. Dankzij deze aanpassing kunnen we nu op de eerste verdieping een grote conferentieruimte en een restaurant met uitzicht op de Bischopsberg aanbieden. Het gaf ook de mogelijkheid om een extra verdieping te hebben nog onder het originele dak en zonder het gebouw te hoeven te verhogen.

Het nieuwe Hotel Villa Antigua, waarvan de naam een uitdrukking is van de historie van het huis en de stad, wordt bezocht door reizigers van andere delen van het land en van buiten, en ook door vele residenten van Sucre die de aantrekkingskracht niet kunnen weerstaan om even in de patio te staan om de sfeer te voelen van de oude pilaren, traditionele ramen en deuren en van de centrale trap die rechtstreeks naar de hemel lijkt te voeren.

2017 RECONOCIMIENTO A LA EXCELENCIA HotelsCombined
8.9 Valorado por los clientes
Close